Зимни спортове, Новини, Спорт, Туризъм

Безплатни уроци и детска карта от 1 лв. за Световния ден на снега в Боровец

Боровец ще празнува Световния ден на снега – 16 януари, събота, с безплатни ски и сноуборд уроци и с детска дневна лифт карта /за деца до 12 г./ само за 1 лв.
Това ще бъде петото издание на глобалния снежен празник, който с всяка изминала година събира все повече привърженици. През четирите издания досега Световният ден на снега е събрал общо 591 хиляди участника от 45 страни.
Вратите на детския снежен парк „Борокидс” в Боровец ще бъдат отворени за най-малките гости на курорта, които ще получат безплатни екипировка и уроци. Възможност да направят първи стъпки в ските и сноуборда ще имат и по-големите – безплатно обучение ще бъде предоставено на начинаещи скиори и сноубордисти от всички възрасти от ски и сноуборд училище “Бороспорт”.
Целта на Световния ден на снега е да мотивира децата да заобичат зимните спортове и снежните забавления. Денят се чества всяка година по инициатива на Международната федерация по ски /FIS/. Боровец пък е сред курортите, които участват в празника от самото му начало.
Тази събота отваря врати за сезона и фристайл паркът на Боровец – „Промо Парк Бороспорт”, който се намира в централната част на курорта, срещу хотел “Рила”. За всички любители на екстремните усещания екипът на парка ще даде безплатни уроци по фристайл сноуборд, а професионалистите ще направят демонстративни скокове.
Фирма „Бороспорт” разширява обхвата на още една инициатива, чието начало бе сложено през миналата година – през целия зимен сезон на 2016 г. всички ученици от Община Самоков /от детската градина до 12 клас/ ще ползват лифт съоръженията в Боровец безплатно през всичките ваканции и в една седмица през всеки от зимните месеци. Това ще помогне на децата и юношите да развият уменията си на скиори и сноубордисти и да заобичат планината и здравословния начин на живот.
Продължава действието и на популярната вече програма “Научи се да караш ски”. Организатори са Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта със съдействието на Българската федерация по ски. Ученици от 1 до 4 клас ще почувстват чрез изпълнението на програмата магията на белите спортове.
Ето и програмата за честването на Световния ден на снега в събота, на 16 януари:
– 10–16 ч. – забавления в детския снежен парк „Борокидс”
– 11–12 и 13–14 ч. – безплатни уроци по ски за начинаещи
– 12–13 и 14–15 ч. – безплатни уроци по сноуборд за начинаещи
– 12–13 и 14–15 ч. – безплатни уроци по сноуборд фрийстайл – първи стъпки на боксовете
– 11–12 и 13–14 ч. – фрийстайл демонстрации в „Промо Парк Бороспорт” със специалното участие на “eкстремните” момичета от Wildberries

Станислава Попова

Leave a Reply