Новини, Шарен свят

Безплатно обучение по компютърно програмиране в Самоков

Софтуерният университет организира безплатни курсове за обучение по основи на програмирането в 38 града, сред които е и Самоков.
Курсът е подходящ за начинаещи; няма възрастови ограничения, нито изисквания за ниво на опит. Целта е да запознаят обучаваните с основните концепции от света на софтуерната разработка и да създаде у тях основа за продължаване на развитието в тази насока.
Кандидатстването (https://softuni.bg/apply) за обучението ще продължи до 28 септември, четвъртък, включително. Курсът ще започне на 8 октомври и ще продължи два месеца, като ще се води в хотел „Арена”. От университета изразиха благодарност на Общината за подкрепата.
“Мисията на Софтуерния университет е да предостави качествено и достъпно обучение на всички желаещи и чрез този проект имаме възможност да дадем шанс на всички хора без начални познания, без възрастови или каквито и да е ограничения, да се включат и да се докоснат до невероятния свят на програмирането! Радваме се, че правим крачка напред към решаването на много значими обществени проблеми – младежката безработица и безработицата като цяло, недостига на квалифицирани кадри и липсата на подобни обучения в малките населени места”, коментира Андреа Атанасова от екипа на Софтуерния университет.

Leave a Reply