Безработицата в Самоковско през февруари е била 7.9 %

„Общо 1248 са регистрираните безработни през февруари”, информираха на 19 март от Бюрото по труда. Това ще рече, че безработицата в общината е 7,9 %.
През изтеклия месец са започнали да се трудят, предимно в сферата на услугите и хотелиерството, 137 души. Няколко човека са включени по програми – „Старт в кариерата”, „Младежка заетост”. Нови служители има в Ощината и в дирекция „Социално подпомагане”, а двама души с увреждания са започнали работа в частния сектор.
Новорегистрираните безработни през февруари са 212. В момента обявените свободни места в Бюрото по труда са 18, като повечето от тях са за работа на Черноморието.
От понеделник, 25 март, стартира обучението на безработни по проекта на КНСБ „Ние също можем 2“. Местната власт е партньор по този проект и петима успешно завършили обучението ще работят три месеца на субсидирани места към Общината.
Приемът на заявления от родители по проекта „Родители в заетост“ е приключил, но от Бюрото по труда напомниха, че продължава приемът на заявления от безработни за детегледачки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*