Новини, Читателски

Безработните имат нужда от помощ

Отворено писмо до кмета на общината

Съжителствам с Валентин Мирчев Николов. В началото на годината се опитахме да бъдат опростени дълговете му по президентски указ, но той няколко месеца работи по програма, което провали опрощаването.
От 6 години Валентин не е добре здравословно, но би приел всякаква работа. Преживяваме сега само с моята пенсия от 170 лв. Аз съм бездомна, а той няма никакви приходи.
Ако не може да се осигури работа на безработните, нека поне да се осигуряват здравно. На болницата се гласуват средства за неосигурените. Така ще се реши огромен проблем на хора, които трудно преживяват. Доколкото знам, има такава практика в други общини.
Съобщено бе наскоро, че в „Кутна Хора” ще се прави почасови център за социални услуги. Това все пак ни дава надежда, че ще се реши проблемът. От 6 години сме и без ток. Трудно си осигуряваме гориво. Надяваме се да поставите този въпрос пред Общинския съвет.
Доколкото знам, в някои общини на социално слабите се приспадат по 4-5 куб. вода. В съседен град пък проблемът с бездомните е решен по оперативна програма.
След като местната администрация бе обучавана по проект за качествено обслужване на населението, нека да се приложи наученото на практика.
Крайно време е в общината ни да има и обществен защитник на гражданските интереси.
Много са проблемите, но си заслужават усилията. Нека Бог бъде с вас!

Лиляна Сп. Колева

Leave a Reply