Зимни спортове, Новини, Спорт

Безупречен Красимир Анев помогна на българската щафета за място в топ 10

Самоковският ас в биатлона Красимир Анев затвърди добрата си форма в Руполдинг, Германия, и след 10-ото място в индивидуалната надпревара на 20 км в сряда помогна на щафетата на България да се нареди сред най-добрите десет в днешния старт за Световната купа. Българският квартет завърши на престижното девето място от 26 участващи отбора, като остави зад себе си четворките на Словения, Словакия, Швейцария, Канада, Украйна, Беларус, САЩ и др. С титлата триумфираха норвежците, които изпревариха с 25 сек. състава на Франция. Третото място пък стана достояние на световните и олимпийски шампиони от Русия.
30-годишният Анев се представи на висота на първи пост и повали безпогрешно десетте мишени на рубежа преди да предаде щафетата на Антон Синапов с изоставане от 26 сек. от временния лидер за Германия Ерик Лесер. Роденият в Чепеларе Синапов използва пет допълнителни патрона на стрелбището, но се измъкна от трудната ситуация и не въртя наказателна обиколка. Следващите постове за България Димитър Герджиков и Владимир Илиев се нуждаеха от по два допълнителни патрона в стрелбите си от положение прав и със стабилно бегово време зарадваха българските привърженици на биатлона с място в топ 10.
Състезателната седмица все още не е приключила единствено за Красимир Анев от родните биатлонисти. Спортист № 1 на Самоков за 2017 г. доби право на участие в масовия старт на 15 км на 14 януари благодарение на отличното си представяне в индивидуалната надпревара в сряда. Неделният старт започва в 13.15 ч. и ще бъде предаван пряко по “Евроспорт” и БНТ HD.

Leave a Reply