Без Анев и Фъртунов българският биатлон няма да бъде същият

Биатлонската гилдия в България се тресе. Спортната общественост в Самоков се възмущава. Този, който прави резултатите, или този, който пречи, е прав?
„Скандал”, породен от Краси Анев според Катя Дафовска за това, че не е съгласен с методите й на работа като председател на федерацията. Но откога истината се смята за скандал в големия спорт? В кои времена живеем?
Клубът по биатлон „Рилски спортист” и неговото ръководство твърдо застават зад най-добрия български биатлонист Краси Анев и неговия треньор Георги Фъртунов. Хора от Българската федерация по биатлон, осъзнайте се –  Краси Анев и неговият треньор не са помощен персонал в „театъра” на биатлона в България. Те са главни действащи лица. Зад успехите на Краси и неговия треньор се криете вие и се облагодетелствахте години наред. Краси Анев е с най-голям принос за красивите ви отчети до Министерството на младежта и спорта и в отговор федерацията е затрупана с финанси /няма да разсъждаваме сега как се разпределят/. Не подценяваме успехите на другите талантливи биатлонисти от националните гарнитури, напротив – уважаваме ги и то много.
Скандал!… Ама чакайте, госпожо председател, Краси Анев търси ръководителя на БФБ и неговите функции, а това, че вие случайно заемате това място, той не засяга личността ви. Явно вие толкова можете.
Исканията на Краси са да бъде обезпечен един голям биатлонист с всичко необходимо за тренировъчна и състезателна дейност, за да постигне още по-големи резултати. Защо ли не го разбирате? Защото явно има нещо друго…
Нарочно! За да не е той… Вие, госпожо, жалко, че сте мнителен човек. Къде е принципността ви?
Когато беше на върха, ние всички бяхме зад теб. А ти сега? Не, не, не и не, не го приемаме като нещо нормално.
Треньори от Русия?! Твърдо не – защото си имаме български, захвърлени от БФБ. Георги Фъртунов по нищо не отстъпва на най-добрите треньори в света, да – в света. За справка – световните резултати говорят ясно. Защо един път не му казахте „благодаря” или нещо насърчаващо, а го изгонихте една година преди пенсиониране. А той е подчинил целия си живот на биатлона.
Какво направихте, госпожо Дафовска, за израстването на младите треньори по биатлон, които са десетки от Самоков и България. Защо затривате надеждата на подрастващите за НСА и за реализация по-нагоре? Сечете клона… Стилът ви, госпожо, за голямо съжаление е „разделяй и владей”. Жалко за биатлона.
Аз, Димчо Петров – заслужил деятел на биатлона, съм един от създателите на БФБ през 1985 г. Такова нещо – да се прогони най-добрият състезател, не се помни.
Вие, госпожо, сте олимпийска шампионка, това е върхът – адмирации и уважение. Но като председател на БФБ допускате много, много грешки и извън случая с Краси Анев. Имаме десетки въпроси към вас, даже в присъствието на министъра на младежта и спорта. Тази федерация заслужава по-добра съдба. Поради това, че всяко различно мнение от вашето, вие го смятате за скандал.
Защо, госпожо, разбихте биатлона в Самоков и Чепеларе, като смазахте клуба по биатлон „Рилски спортист”, който от 1992 г. хранеше федерацията с успехите на десетки именити състезатели. Имаме и много други актуални въпроси…
Краси Анев е почетен гражданин на Самоков, гордеем се с него и заставаме зад него.
Георги Фъртунов е голям самоковски треньор. И двамата са излезли от клуба по биатлон „Рилски спортист” с неподражаем принос към федерацията и България…
Госпожо Дафовска, вие, големият спортист – олимпийски шампион, в случая съдник на големи личности от биатлона, знаете ли как се създава поне един спортист, поне един клуб, знаете ли мъките на клубовете да съществуват с мизерни средства и пак да дават на федерацията спортисти, които да защитават името на България. Вие показвате, че не!
Без Краси Анев и Георги Фъртунов българският биатлон няма да бъде същият. Твърдо! С отстраняването им вие обезверявате подрастващите. Запомнете го!– Ако ви интересува.

Димчо Петров,
заслужил деятел на биатлона

/Позицията на автора се споделя от целия клуб по биатлон „Рилски спортист” и неговото ръководство/

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*