Новини, Спорт, Футбол

Без бараж на Югозапад, “Миньор” влезе във Втора лига

Досегашният лидер в Трета лига “Миньор” (Пк) влиза директно в “Б” група. Това стана факт след поредното заседание на ръководството на Българския футболен съюз в столицата, на което бе преразгледано решението за бараж между перничани и “Септември” (Симитли). Хората от футболната централа са стигнали до решението, че “миньорци” са заслужили изкачването си в професионалния футбол с игрите и резултатите през сезона.
Решението отприщи небивала радост в Пернишко, където феновете на “чуковете” осъществиха запомнящо се пиротехническо шоу на Стадиона на мира по късни доби. Щастлив от развоя на събитията пък, кметът на Перник Станислав Владимиров изрази мнение, че “Миньор” ще бъде финансово обезпечен за предстоящия сезон в професионалния футбол.
На коренно различно мнение бяха в лагера на “Септември”, откъдето се надяваха на бараж или на финални плейофи за влизане във Втора лига. Ръководството на клуба излезе с официална позиция по случая.
“ФК “Септември” не проумява как така Изпълкомът на Българския футболен съюз взе решение да не продължава мачовете в Аматьорската футболна група при положение че е ясно, че ФК “Септември” (Симитли) има коеф. 2.44, а ФК “Миньор” (Пк) – 2.31. По какви параметри ФК “Миньор” влиза в “Б” група, а ФК “Септември” – не? Дали тук не натежава обстоятелството, че ФК “Септември” предизвика извънреден конгрес на БФС за избора на президент”, се казва в позицията на клуба от Симитли.
“Септември” може обаче, въпреки всичко, да се изкачи в йерархията, тъй като вече няколко клуба от втора дивизия се отказаха от участие в нея.

Leave a Reply