Други, Новини, Спорт

Без задна спирачка и с друг мотор Янко Ташев триумфира на писта „Долна Митрополия”

Снимки: www.lap.bg

Самоковският състезател в моторните спортове и председател на клуб „Ридо” Янко Ташев спечели поредния старт в отворения клас на Европейския шампионат по СуперМото, състоял се на 2 и 3 юни на писта „Долна Митрополия” край Плевен.
Янко имаше малшанса да падне на генералната тренировка в събота и се наложи в първия манш на следващия ден да стартира от последната редица. Освен това той не можеше да разчита на задната спирачка, тъй като тя бе излязла извън строя и в краткото време до старта не бе възможно да се възстанови. Въпреки сполетелите го беди Ташев успя да се добере до второто място и да съхрани шансовете си за крайния успех в надпреварата.
Проблемите с италианския му мотоциклет TM обаче продължиха и затова се наложи във втория манш той да използва друга машина с марка „Хускварна”. Нашето момче поведе колоната още от старта и до края не допусна да бъде изпреварен от своите съперници. Така самоковският ас си осигури победата за кръга пред турчина Микахит Зенгин и представителя на Румъния Влад Неага.
Това бе второ състезание за сезона след проявата край Кюстендил в средата на май. Тогава Ташев спечели последния манш, а преди него записа две втори и едно трето място.

Делян Василев

Leave a Reply