Без нито една загуба Любо Димитров остана втори в Естония

Без нито едно поражение самоковският ас Любомир Димитров взе сребърен медал на силния международен турнир по борба класически стил в Талин, Естония.
В кат. 130 кг Димитров постигна две знакови победи над литовски представители и тръгна мощно към титлата. В последната си битка обаче Любо бе спрян от унгареца Габор Наби след 1:1 и съдийско мнение. Така угаснаха надеждите на национала за титлата при най-тежките.
Все пак Любомир Димитров трябва да е доволен от представянето си в бившата съветска република, тъй като стана един от четиримата родни борци, които се завръщат от шампионата в Естония с медали.
Останалите са: Радослав Василев – шампион при 59-килограмовите, Николай Димитров – втори в кат. 85 кг, и Даниел Александров – трети в кат. 80 кг.
След надпреварата националите бяха похвалени от наставника Янко Шопов, който отчете и сериозната конкуренция по време на спортната проява.
Сега погледите на всички в българския лагер са насочени към Европейската отборна купа. Състезанието ще се състои в Москва в началото на ноември. „Трикольорите“ не крият амбициите си за нови върхови постижения и спечелването на отличия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*