Новини, Шарен свят

„Бекастрой” ще чисти Самоков и през следващите 5 години

Договор със срок от 5 години за извършване на всички дейности по чистотата в Самоков и района подписаха на 21 март кметът Владимир Георгиев и изпълнителният директор на „Бекастрой” Цветанка Пашова. Както информирахме неотдавна, фирмата спечели обявената обществена поръчка.
„Всички знаем колко важно е кой ще чисти града. Доволен съм, че спечели „Бекастрой”. С тази фирма имаме дълги години съвместна работа. Разчитаме градът ни е да е чист и през следващите години”, заяви при подписването на договора г-н Георгиев.
Цв. Пашова изтъкна, че в предприятието са наясно, че им предстои отговорна работа, която засяга цялото население. „Работили сме добре досега с Общината. Надяваме се в следващите години да работим така, че и ръководството на общината, и гражданите да са доволни”, допълни г-жа Пашова. Тя призова самите граждани да съдействат за опазване на чистотата и заключи, че ръководството на фирмата е отворено и за техни сигнали. Целта е Самоков и районът да станат по-чисти и приветливи.
На церемонията по подписването на договора присъстваха заместник-кметовете Радослав Стойчев и Васил Сайменов, директорите на дирекции в Общината Ангелина Вангелова и инж. Евелина Перфанова и др.
Спечелилата фирма ще поддържа и стопанисва и сегашното депо за отпадъци в м. Катранджия. Ангажимент на „Бекастрой” ще бъде и зимното поддържане на общинската пътна мрежа, включително в града, Боровец и по селата, както и ликвидирането на т. нар. диви сметища.
Общинска комисия с председател инж. Евелина Перфанова е провела процедурата за обществената поръчка. Стана ясно, че сключването на договора се е забавило поради обжалвания на решението на комисията. В крайна сметка инстанциите са се произнесли, че решението на комисията е законосъобразно.
Някои потърсиха символ в това, че договорът се подписва в самото начало на пролетта и на кампанията за пролетно почистване на общината, която стартира на 25 март и ще приключи след месец – на 26 април, с общонационалната инициатива „Да изчистим България за един ден“.

Евгения Попова

Leave a Reply