Други, Новини, Спорт

Белгийци спънаха „Марек” в „Арена Самоков”

Волейболният шампион на България „Марек Юнион-Ивкони” загуби и втория си мач от Шампионската лига. Дупничани паднаха с 0:3 гейма от белгийския „Нолико” /Маасейк/ пред 1200 зрители в бушуващата „Арена Самоков” на 31 октомври.
В следващия кръг /на 15 ноември/ възпитаниците на Найден Найденов приемат отново в Самоков стойностния състав на КАИ /Испания/.
Срещата с „Нолико” бе равностойна в началото, но с няколко мощни сервиса гостите поведоха с 14:6 и логично затвориха първия гейм при 25:15.
Вторият гейм бе доста по-равностоен, но при резултат 22:22 Тодор Вълчев и компания направиха груба грешка, а впоследствие белгийците с блокада и ас на една от звездите си Йелте Ман спечелиха с 25:23.
Това предопредели до голяма степен развитието на срещата и в третия гейм родният шампион почти не оказа съпротива, отстъпвайки с 19:25.
След сблъсъка наставникът Найденов сподели: „Опитът на „Нолико” от многото сезони в Шампионската лига си каза думата. Превъзхождаха ни по всички показатели. Играта ни на посрещане бе далеч от желаното ниво, което ни остави малко възможности да изненадаме съперника в атака. Ще си направим необходимите изводи и ще се постараем да изглеждаме по различен начин в мача с КАИ”.
Специалистът не пропусна да изкаже и благодарността си към привържениците на отбора и местните запалянковци, които със знамена и скандирания създадоха впечатляваща атмосфера по трибуните.

Leave a Reply