Новини, Туризъм

„Белчин гардън спа хотел” с отличие за „Зелен хотел” от първите Български туристически награди

Церемонията по връчването на първите Български туристически награди, състояла се на 29 септември в зала 10 на Националния дворец на културата в София, донесе поводи за радост на „Белчин гардън спа хотел”. Комплексът в Белчин бани бе отличен в категория „Зелен хотел” – място за настаняване извън големите градове, морските и ски курортите. Наградата бе връчена от зам.-министъра на туризма Ирена Георгиева.
Още няколко комплекса бяха наградени в останалите категории. „Блу Бей хотел Созопол” спечели приза за крайбрежен хотел, а „Кемпински Гранд Арена Банско” – за еко хотел.
За туристическа агенция № 1 бе определена „Елит Травел интернешънъл” с управител Анелия Бачийска, а за най-добър хотелиер бе избран Йордан Куванджиев, който управлява „Грийн Лайф Ризортс”. Дестинация на годината стана Кюстендил, където отскоро заработи и модерен общински хотел.
Специалният приз „Верига на годината” пък отиде при дъщерята на починалия Стефан Шарлопов – Бояна, която продължава с реновацията на фирмените обекти на „Шарлопови груп” в навечерието на 20-годишнината на семейния бранд.
Организатори на проявата бяха списание „Гранд хотели” и Министерството на туризма. Целта е да се отличи качеството в бранша и да се насърчат пътуванията във вътрешността на страната. Номинираните за награди хотели бяха оценявани от международно жури с участието на експерти от САЩ, Швейцария и Унгария.

Делян Василев

 

Leave a Reply