„Бергизел” надхитри Влади Зографски и той остана 46-и в Инсбрук

Владимир Зографски не успя да затвърди доброто си представяне по време на най-престижния турнир по ски скокове „Четирите шанци” и завърши едва 46-и в третия старт от веригата, състоял се на 3 януари в Инсбрук, Австрия.
Самоковецът не намери точния отговор на предизвикателствата на изключително специфичната шанца „Бергизел”. Той отпадна още след първите скокове, когато се изправи в директен спор за място в топ 30 с победителя в Световната купа от 2016 г. Петер Превц. Славният словенец нямаше проблеми да се класира за втория кръг, където се нареди на 11-о място. От своя страна Зографски скочи 110.5 метра и с натрупани общо 92.6 точки остана 46-и. 27-годишният българин отпадна от съперник с фамилията Превц във второ поредно състезание. Припомняме, че в Гармиш-Партенкирхен на 1 януари Влади загуби злощастно дуела със средния от братята Превц – Цене.
Стартът в Инсбрук бе белязан от невероятното представяне на полските скачачи. Победител стана лидерът в класирането за „Четирите шанци” Камил Стох със скокове от 127.5 и 130 метра, трети завърши Давид Кубацки, а четвърти – Пьотър Жила. Място в топ 20 намериха и още двама поляци – 18-ият Андржей Стекала и 19-ият Александър Знишол. Полската доминация в челото пък бе прекъсната от Анже Ланишек от Словения, който завърши на второ място.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*