Биатлонистът Иван Зарев с девето място в спринта за купа „Рожен” при момчетата

Снимка: СК по биатлон “Боровец”, архив

Младият биатлонист Иван Зарев влезе на два пъти в първата десетка на класирането по време на стартовете за купа „Рожен”, състояли се от 1 до 3 февруари в местността Роженски поляни в Родопите. Състезателят на клуб „Боровец” стана девети в спринта на 3 км с един пропуск в стрелбата и време 14:53.8 мин. Зарев участва и в индивидуалната надпревара на 3 км, където отново повали 9 от 10-те мишени и завърши десети.
В първата проява за сезона участваха и три момичета от клуб „Боровец” – Костадина Василева, Симона Георгиева и Никол Торлакова.
Най-добре се представиха биатлонистите на клуб „Амбарица” от Троян, които спечелиха 12 медала. Състезателите от Сапарева баня се наредиха на второ място в отборното класиране с 9 отличия, а в тройката влязоха и момичетата и момчетата от клуб „Ихтиман-Бодрово”, които заслужиха два медала. Отличените млади биатлонисти получиха наградите си от олимпийската шампионка Екатерина Дафовска, която е председател на Българската федерация по биатлон и е родом от Чепеларе.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*