Зимни спортове, Новини, Спорт

Биатлонистът на „Рилски спортист” Здравко Тенев със сребърен медал за купа „Пирин”

Снимка от церемонията “Спортист на Самоков за 2018 г.”, архив

След отсъствие от около 20 години купа „Пирин” при подрастващите се завърна в календара на Българската федерация по биатлон на 16 и 17 март с два старта – спринт и индивидуална надпревара.
Самоковецът Здравко Тенев се окичи със сребърен медал от спринта на 6 км при юношите младша възраст. Състезателят на клуб „Рилски спортист” повали 6 от 10-те мишени и остана на едва 7 секунди зад победителя Васил Зашев от НСА, който допусна 6 грешки на рубежа и финишира за 18.20 мин. Трети пък се нареди Красимир Атанасов от Сапарева баня.
Тенев не успя да повтори доброто си представяне на рубежа и по време на индивидуалната надпревара на 10 км в неделя. Тогава Здравко свали само 7 от 20-те мишени при четирите си влизания на рубежа и завърши на шесто място. Втора титла в рамките на два дни пък спечели Васил Зашев.
Ръководител на състезанието бе бронзовата медалистка от Олимпийските игри в Солт Лейк Сити през 2002 г. Ирина Никулчина. Член на журито пък бе двукратната носителка на бронзови медали от стартове за Световната купа Павлина Филипова.

Делян Василев

Leave a Reply