Библиотечните специалисти се обучават

В Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” на 28 и 29 май се състоя обучение на библиотечни и читалищни специалисти по онлайн маркетинг и създаване на текстове в рамките на проекта „В библиотеката – винаги и по всяко време”. Представени бяха особеностите на онлайн маркетинга на библиотечните услуги и създаването на текстове и публикации. По време на практическите задания участниците разработиха план за онлайн маркетинг на библиотечни услуги; представиха свои текстове за сайт, блог и социалните мрежи; създадоха стратегии и примери за кампании; обмениха мнения, съвети, практики и препоръки.
Лектор беше Наталия Георгиева. Програмата бе изцяло насочена към практиката и динамично променящата се среда на библиотеките, включваща новите тенденции и посоки.
Проектът „В библиотеката – винаги и по всяко време” се реализира с подкрепата на фондация „Глобални библиотеки – България” в рамките на конкурс „Библиотеката – активен участник в обществения живот”, в изпълнение на договор РД 11-00-338/20.12.2017 г. с Министерството на културата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*