Новини, Статии, коментари, Читателски, Шарен свят

Бившата “Трудова терапия” е в ужасно състояние

Много ви молим, нека се обърне внимание на ужасното състояние на сградите на бившата “Трудова терапия” /”Тих труд”/ и на пространството около тях в кв. “Самоково” /в района над болницата/. Сградите са с изкорубена и явно изпокрадена дограма, грозни, по-старата постройка може дори да падне и да потрупа някого, ако продължат тези вандалски набези.
Навсякъде наоколо могат да се видят разхвърляни ламарини, шперплат, найлони, строителни отпадъци, мръсни хартии и какви ли не още боклуци. И на тази гледка стават свидетели хиляди хора, които всеки ден минават оттам. Мястото се намира покрай пътя за Говедарци и Мальовица, така че е и пред очите на много наши и чуждестранни туристи. Оттук минава и една от основните улици в нашия град. Недопустимо е сегашното положение да продължи да съществува.
Не знаем какво се предвижда по план на това място, но поне временно то трябва да се почисти и благоустрои.

Жители на кв. “Самоково”

Б. Р. Редакционната проверка показа, че изнесеното в писмото напълно отговаря на истината. От Общината казаха, че мерки ще бъдат взети. Дано това стане наистина и то колкото се може по-бързо, тъй като сегашното положение, както пишат и авторите на писмото, наистина е нетърпимо.

1 Comment

  1. кола

    Вижте положението на колата от снимката – явно е спряла на кръговото, личи си, че не се движи. Уловили сте момента за снимка. А тя поражда въпроси за правила, правилници, закони, тяхното неспазване…

Leave a Reply