Новини, Шарен свят

Бизнесът от областта се запозна с възможностите за търговия с Русия

На работна среща на 5 октомври, организирана от Областната администрация, бяха представени възможностите за търговска дейност на фирми от Софийска област в Руската федерация.
Чрез скайп връзка зам.-директорът на Центъра на промишлеността на България в Москва Цветозар Генчев разказа за работата на центъра, за условията и услугите, които предлага.
В срещата участваха представители на фирми от Самоков, Пирдоп, Етрополе, Елин Пелин и др., развиващи дейност в сферите на селското стопанство, туризма, производството на пластмасови изделия и на компоненти за електротехническата индустрия, транспорта и др.
Областният управител Илиан Тодоров припомни своя ангажимент, поет при визитата си начело на делегация през септември в Москва – да улесни връзката на фирми от региона с руския бизнес.
Присъстващите определиха срещата като изключително полезна за бъдещото развитие на компаниите си и предложиха да се организира работно посещение, за да се запознаят на място с капацитета и възможностите на български център в руската столица. Ил. Тодоров се ангажира да организира подобна визита.
Центърът на промишлеността на България в Москва е с дипломатически статут и е част от структурата на Министерството на икономиката. Целта му е да подпомага взаимодействието на родни фирми с руски партньори, да организира бизнес форуми, срещи, семинари. Центърът разполага със складови и офис площи, жилища и паркоместа под наем на преференциални цени. На територията му има и българско средно училище.

Leave a Reply