Борба, Новини, Спорт

Биляна Дудова – борец № 2 на България за 2017 година!

Представителката на “Рилски спортист” Биляна Дудова бе избрана за борец № 2 на България за настоящата 2017 г. от Българската федерация по борба!
Това, разбира се, съвсем не бива да е някаква сензация или изненада. Едва 20-годишната състезателка стана европейска шампионка в кат. до 55 кг на състоялия се в началото на май форум на Стария континент в Нови Сад, Сърбия. Тогава, още на 19 г., Дудова се наложи категорично на финала над Катерина Янушкевич от Беларус с 9:3 т.
През август младата боркиня остана на косъм от нов подвиг. Биляна стигна до битка за бронза на световното първенство в Париж, където отстъпи на американката Бека Леатърс с 2:4 т.
Другият голям успех за нашето момиче на международна сцена бе третото място и бронзовият медал в по-горната категория – до 59 кг, на турнира за Гран при на Испания през юли.
Още в началото на годината пък Дудова стана в Горна Оряховица републиканска шампионка за девойки в кат. до 59 кг.
За борец № 1 на България за 2017 г. бе обявен стъпилият на европейския връх натурализиран египтянин Тарек Абдеслам. Тройката оформи сребърният медалист от Евро 2017 Иво Ангелов.
Церемонията се състоя на 15 декември в залата на столичния комплекс “Диана”, а победителите получиха наградите си от министъра на спорта Красен Кралев.

Делян Василев

Leave a Reply