Биляна Дудова спечели трета поредна европейска титла по борба!

Бившата състезателка на клуба по борба „Рилски спортист” Биляна Дудова покори трети пореден европейски връх. Този път нашето момиче триумфира на форума на Стария континент за състезатели до 23 г. в Истанбул, Турция. 21-годишната девойка отстрани по пътя си към финала в категория до 59 кг Елин Юхана Нилсон от Швеция и Катаржина Мадровска от Полша. В последната схватка Биляна излезе на тепиха срещу молдовката Анастасия Ничита. В началото двете боркини подходиха предпазливо, като българката бе по-пасивна и съперничката ѝ получи една точка. Дудова обаче показа, че вече има достатъчно опит зад гърба си и още до края на първата част успя да обърне резултата в своя полза, а след това добави и трета точка за крайното 3:1.
Преди да стъпи на най-високото стъпало на почетната стълбичка в Истанбул, Биляна спечели и последните две европейски първенства за жени – в Нови Сад, Сърбия, през 2017 г. и в Каспийск, Русия, преди около месец.
България обаче продължи да отстъпва от завоюваните позиции в европейската и световна борба и се завърна от шампионата само с две отличия – златото на Дудова и сребро на София Георгиева /кат. до 65 кг/.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*