Новини, Шарен свят

„Битката” край Доспей – ІІ

Лидия Петрова и Даниел Вуков бяха големите победители във второто атрактивно състезание под надслов „Битката”, състояло се на 6 и 7 септември, петък и събота, край Доспей.
Организаторите, мотивирани от големия успех на първата подобна изява неотдавна, вече правят състезанието традиционно.
Нестандартната проява предложи рядко срещана надпревара на предела на силите на участниците и вдигна адреналина на зрителите, които от своя страна всячески подкрепяха състезателите.
След няколко кръга в двата дни най-добрите двама при мъжете и жените влязоха накрая в директни елиминации. Втори места в тях заеха Полин Иванова и Георги Иванов. Признание и награди обаче заслужават и всички състезатели, дали най-доброто от себе си в тази толкова трудна борба.
Груповите и индивидуалните игри подложиха на изпитание силата, ловкостта, бързината и издръжливостта, съобразителността и тактическото мислене, тялото и духа на всички участници. Девизът на състезанието беше „Героите носят надежда, а животът си заслужава битката”. Своеобразното зрелище бе съпроводено с много емоции за всички – състезатели и публика.
„Битката” има за цел и да подпомогне хората в неравностойно положение, хората с увреждания и др. За тях и за всички младежи, пък и за по-възрастните, участниците бяха един вдъхновяващ пример.
А в основата на инициативата за битката стои наш земляк – Станислав Ласкин. Неговият емоционален заряд и енергия допринасят много за сполуката на това начинание. Ласкин бе поздравен и от кмета на общината Владимир Георгиев.
Догодина ще се състои третото издание на „Битката”. Надпреварата тогава ще бъде на друго място – в прочутия „Замък” в Равадиново, на Черноморското крайбрежие.

Leave a Reply