Баскетбол, Новини, Спорт

БК “Рилски спортист” вкара 101 на „Спартак” в Плевен

„Рилски спортист” победи със 101:79 „Спартак” /Плевен/ като гост в зала „Балканстрой” на 29 февруари и се изкачи на третото място в Националната баскетболна лига.
Самоковци използваха най-силното си оръжие – разнообразната и високо резултатна офанзивна мощ, за да откажат рано-рано съпротивата на плевенчани. Добрата основа за успеха бе положена още през дебютните 10 минути на мача, а съкрушителния удар нашите момчета нанесоха в третата част, когато се откъснаха с преднина от над 20 точки.
Плеймейкърът Брендън Браун изигра впечатляващ мач и за 25 минути стана най-резултатният състезател на паркета с 24 т. Йордан Бозов добави 14 пункта, а още петима негови съотборници записаха двуцифрен точков актив.
„Р. спортист”: Браун 24, Джонсън 10, Зохоре 10, Георгиев 7, Желев 5 /Бозов 14, Кесар 11, Уолкър 10, Васов 10, Дудев, Михайлов/.
Сред водещите фигури за „Спартак” в мача бяха бившите състезатели на „Рилски” Димитър Маринчешки /23 т. и 12 борби/, Константин Коев /12 т./, Тодор Тодоров /11/ и Мартин Маринов /10/.
В следващия кръг самоковският отбор приема „Черноморец” /Бс/ на 7 март, събота, от 18 ч.

НБЛ, 19 кръг
„Академик” /Пр/ – „Черно море” – 89:72
„Спартак” /Пл/ – „Р. спортист” – 79:101
„Академик” /Пд/ – „Ямбол” – 77:61
„Черноморец” – „Балкан” – 77:94
„Левски Лукойл” – „Берое” – 98:68

x x x

„Рилски” ще бъде представен от трима от чуждестранните си състезатели на предстоящия Мач на звездите, който ще се състои на 22 март в зала „Васил Левски” в Пазарджик. В шоуто ще участват гардът Брендън Браун и неговите сънародници и съотборници – леките крила Ксавиер Джонсън и Крис Уолкър. Общо около 8500 любители на играта с оранжевата топка се включиха в допитването и така определиха участниците в Мача на звездите. Предстои треньорите и организаторите на проявата да определят по още двама българи и чужденци, които ще бъдат част от традиционната изява.

Leave a Reply