Баскетбол, Новини, Спорт

БК „Рилски спортист” и Людмил Хаджисотиров – № 1 в България за месец март

За първи път в своята история баскетболен клуб „Рилски спортист” бе удостоен с наградата за отбор на месеца. Самоковци бяха отличени за месец март, в който спечелиха втората си Купа на България след успех над „Левски Лукойл” на финала във Велико Търново. Същевременно наставникът на тима Людмил Хаджисотиров триумфира в надпреварата за най-добър треньор на месеца. Той изпревари колегите си от женския волейболен клуб „Марица” Иван Петков и мъжкия на ЦСКА Александър Попов.
„Спечелването на Купата е най-сладкият момент в треньорската ми кариера”, категоричен бе Удо. Той подчерта, че успехът е закономерен и е плод на много труд. Хаджисотиров обясни последвалия спад в играта на тима с многото контузии в състава. „В момента всичките ни играчи са здрави и се надявам да се представим добре в плейофите”, завърши наставникът.
Сега пред Людмил Хаджисотиров и възпитаниците му предстои тежката задача да се справят със съпротивата на „Левски Лукойл” в полуфинален плейоф. Първият мач от серията е в понеделник, 7 май, от 18.30 ч. в столичната зала „Универсиада”.
По време на награждаването на 25 април в „Пресклуб България” думата бе дадена и на президента на „Рилски” инж. Петър Георгиев.
„Не си поставяме невъзможно големи цели, а искаме да играем красив баскетбол и евентуално да помагаме за развитието на спорта”, разкри инж. Георгиев. Той отново повдигна темата за „мръсотията” в играта с оранжевата топка, но изтъкна, че „ние си гледаме чисто баскетболно нещата”.

Делян Василев

Leave a Reply