БК „Рилски спортист” прекъсна черната серия с победа над „Спартак” в Плевен с 96:89

Баскетболният „Рилски спортист” спечели с 96:89 гостуването си на „Спартак” в Плевен на 2 февруари и така прекъсна серията си от три поредни загуби в Националната баскетболна лига.
Домакините започнаха доста надъхано мача пред своята публика в зала „Балканстрой” и след началните 10 минути на срещата водеха със 17:14. Самоковци обаче отвърнаха на ентусиазма на плевенчани с класа и опит и още до почивката излязоха напред в резултата при 41:35. Гонитбата продължи до края на двубоя, но гостите така и не изпуснаха „кокала” и накрая се поздравиха с първи успех в първенството през 2019 година.
Трима български състезатели бяха в основата на успеха за „Рилски”. Златин Георгиев се нагърби с повече отговорност и завърши с 23 точки, 8 борби и 6 асистенции. Мартин Маринов имаше 5 точни от общо 10 хвърляния към коша от зоната за 3 точки и приключи с 18 пункта. Димитър Маринчешки пък наказа бившия си отбор със 17 точки. „Рилски спортист”: Георгиев 23, Маринов 18, Диме 12, Гуджино 9, Харис 7 /Маринчешки 17, Дженкинс 10, Васов/.
Иван Лилов записа 20 точки при официалния си дебют за „Спартак” /Плевен/. Цветослав Острев добави 18, а бившият център на „Рилски” Тодор Тодоров завърши със 17.
В следващия кръг възпитаниците на Людмил Хаджисотиров са домакини на „Левски Лукойл” в събота, 9 февруари, от 18 ч. Мачът трябваше да се изиграе на 27 януари, но бе отложен заради влошеното здравословно състояние на баскетболистите на „Рилски спортист”, като петима от тях бяха болни от грип по това време.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*