Баскетбол, Новини, Спорт

БК “Рилски спортист” привлече първи чужденец, чака още двама американци

“Рилски спортист” продължава със селекцията за новия сезон. След като привлече Павлин Иванов, Деян Карамфилов и Алекс Симеонов, клубът ни взе и първо чуждестранно попълнение – крилото Илайджа Бърнс. Американецът, който е възпитаник на престижния университет “Нотр Дам”, а за последно е играл в колежанския “Сиена”, има мачове и за националния отбор на своята родина до 18 години.
В личния си профил в една от социалните мрежи 24-годишният баскетболист побърза да благодари на БК “Рилски спортист” за доверието и възможността да подпише първия си професионален контракт в своята кариера.
203-сантиметровият състезател сподели и впечатленията си от старшията Людмил Хаджисотиров-Удо, с когото е разговарял. “Треньорът изглежда много земен, наистина е развълнуван да ме вземе в отбора. Ще играя на позиции 4 и 5, което идеално пасва на стила ми и на моя начин на игра“, сподели янкито пред Times Union. Бърнс разкри, че през новия сезон в “Рилски спортист” се очакват още двама негови сънародници.
Новото попълнение ще пристигне в Самоков в средата на август, за да може да започне навреме подготовка с отбора. През последния си сезон – 2019-2020 г., Бърнс е постигнал средни показатели от 14.4 точки, 5.8 борби и 0.9 асистенции на мач.

Leave a Reply