Баскетбол, Новини, Спорт

БК “Рилски спортист” се възползва от схемата “60/40

“Рилски спортист” е един от трите клуба в страната, които се възползваха от държавната помощ за работодатели по схемата “60/40”. Клубът ни ще получи сумата от 15 322 лв. като помощ за 18 свои служители, а финансирането е за период от 3 месеца.
Останалите два клуба, одобрени по програмата, са БК “Шумен” (4 служители и 1922 лв.) и “Славия” с двама служители и 395 лв.
В същото време стана ясно, че клубовете, подали нужните документи в срок във федерацията по баскетбол според новите правила на Министерството на младежта и спорта, са точно 87.
Според разпоредбите всеки клуб, който не бъде вписан в регистъра към Министерството на младежта и спорта, губи правата си да участва в състезания, както и правото да гласува на общи събрания. Тези клубове, които не са успели да се регистрират, ще могат да сторят това в момент, в който са готови да продължат съществуването си според новия Закон за спорта.
Една от целите на закона е да се изчистят т. нар. кухи клубове, които през последните години се изграждат само, за да получават средства и да участват в общи събрания.

Leave a Reply