БК “Рилски спортист” се размина със знаменит обрат срещу “Балкан”

Снимка: www.lap.bg, www.bgbasket.com

Двукратният носител на Купата на България „Рилски спортист” не успя да добави в клубната витрина ново отличие от любимия си турнир. Надпреварата се състоя на 7, 8 и 9 февруари в столичната зала „Универсиада”.
В ролята на душманин на „Рилски” за пореден път се превъплъти ботевградският „Балкан”, който спечели полуфиналната среща с 82:75. „Зелените” поведоха още през първата част и това им позволи да заиграят с още по-високо самочувствие. В третата част разликата стана двуцифрена и победителят изглеждаше предизвестен. Самоковци обаче се вдигнаха на щурм и само в рамките на няколко минути успяха да изравнят при 75:75.
Тогава ясно се видя, че едно е да играеш, без да има какво да губиш, а съвсем друго е напрежението в решителните мигове. Вместо да се възползват от набраната инерция, нашите момчета се сковаха и допуснаха нелепи грешки, които им костваха знаменит обрат. Така „Балкан” спечели с 82:75 и се класира за финала, където на 9 февруари преклони глава пред „Левски Лукойл” /78:86/.
Националът Крис Минков бе най-резултатен за ботевградчани с 15 точки, а Дейшон Найт и Кени Хол добавиха по 13.
„Балкан”: Минков 15, Найт 13, Хол 13, Радонич 7, Димитров 5 /Секулович 12, Симеонов 6, Бенсън 6, Цонков 5/.
Тихомир Желев завърши с 20 т. за „Рилски”, а най-деен с 18 пункта и 9 борби бе Ксавиер Джонсън.
„Р. спортист”: Джонсън 18, Браун 10, Георгиев 8, Зохоре 7, Бозов 4 /Желев 20, Уолкър 5, Васов 2, Кесар 1, Дудев/.
Преди мача с „Балкан” възпитаниците на треньора Людмил Хаджисотиров сразиха „Академик” /Правец/ със 119:97. Така самоковци показаха, че разликата между Голямата четворка и останалите отбори е доста сериозна и битката за титлата в края на сезона ще бъде между „Левски”, „Балкан”, „Берое” и „Рилски”.
„Р. спортист”: Джонсън 18, Браун 17, Зохоре 11, Георгиев 10, Бозов 8 /Желев 16, Уолкър 14, Кесар 14, Хаджирусев 5, Васов 3, Дудев 3, Михайлов/.
В момента има двуседмична пауза в Националната баскетболна лига, а следващият мач на „Рилски” ще бъде гостуването на „Спартак” /Плевен/ на 29 февруари.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*