БК „Рилски спортист“ стартира начело с Голди срещу „Левски Лукойл“

Златин Георгиев-Голди е новият капитан на „Рилски спортист“. 35-годишният ас наследява лентата от отказалия се по-рано през годината славен ветеран Йордан Бозов. Сезон 2020/2021 ще е осмият за Георгиев с екипа на „Рилски“, което го прави играчът с най-дълъг стаж в отбора. Именно екснационалът ще поведе съотборниците си в дербито срещу „Левски Лукойл“ от първия кръг на Националната баскетболна лига.
Мачът е в понеделник, 12 октомври, от 19 ч. в „Арена Самоков“ и ще се играе пред публика. Билетите запазват досегашната си цена от 5 лв., но важното да се знае е, че привържениците могат да сядат само на белите седалки в залата. Така ще се спазват мерките за социална дистанция във връзка с пандемията от коронавирус.
Стана ясен и нарядът за дербито със „сините“. Съдийската тройка е в състав: Венцислав Великов, Мартин Хорозов и Серафим Петров, а комисар на срещата е Чавдар Зехиров.
В подготвителния период преди старта на сезона „Р. спортист“ изигра четири контроли, в които постигна четири победи – две над „Балкан“, над „Берое“ и „Черноморец“. Бе планирана и пета проверка – срещу „Спартак“ в Плевен на 7 октомври, но тя пропадна в последния момент.
В същото време стана ясно, че родният баскетбол официално преминава в ефира на платените канали на А1 – Max Sport. Медията се сдоби с правата да излъчва срещите от НБЛ, както и на националните ни отбори, след като договорът на БФБ с БНТ изтече. Сблъсъкът „Рилски спортист“ – „Левски“ ще бъде излъчен пряко в ефира на Max sport 2, а коментарното студио започва в 18.45 ч.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*