Благовест Ангелов чества 70 години и 6 десетилетия на сцена

Вместо южняк – рояци снежинки, вместо птичи песни – студен вятър. Невероятно, но факт – април е… В читалище-паметник „Отец Паисий” обаче атмосферата в петък вечерта, на 21-и, бе наистина пролетна, топла. Стотици съграждани бяха дошли, за да се насладят на старите градски песни в изпълнение на вокално-инструменталния състав „Лунни лъчи”.
Този самостоятелен пролетен концерт премина под мотото „Песен моя, обич моя”. Музиката, песента, танцът на един народ не са само летопис на неговата история, но и душевна изповед. Така двамата солисти на състава Ирина Атанасова и Благовест Ангелов ни поведоха по красивите пътеки на песните от миналото, изпълнявани и днес с много любов. В подкрепа на техните чудесни изяви свириха на мандолина Георги Чапкънски и Стоян Пашов, на китара – Цветан Ангелов и Георги Лазаров, на акордеон – Георги Машов.
„Лунни лъчи” от много години не спират да се изявяват на сцена и се връщат почти винаги с награди. Тук ще спомена само първите, защото няма да има място за всички. На фестивала във Варна четири години са на първо място, в Хасково и Созопол – три пъти, във Враца – два пъти. Най-добри са били и в Петрич, Свищов, Стара Загора, Кюстендил… За своите изпълнения съставът и неговите солисти са били винаги изпращани с бурни аплодисменти и „Бис”.
Сегашният концерт бе и един емоционален поздрав за Благовест Ангелов, който навърши 70 години, а от 10-годишна възраст – вече шест десетилетия, е на сцена. Благовест получи много сърдечни поздрави и цветя от името на кмета Владимир Георгиев, от читалището, от фенове и приятели. С песни го поздрави и женската фолклорна група „Самокови”.
Много години е отдал Благовест Ангелов на песента, на духовата музика навремето в гимназията, в оркестъра на Първа армия, като учител по пеене, член и ръководител на мъжкия вокален квартет „Самоков”, а от 2002 г. – вече 15 години, като участник в „Лунни лъчи”.
Многобройните зрители и слушатели се разделиха с пожеланието Благовест и колегите му от състава още дълги години да радват публиката в Самоков и страната със своите чудесни песни, които са истински заряд на положителни емоции.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*