Благовец с Нана от „Денсинг старс”

Ирина Симитчиева и Нана Гладуиш

Деца, песни, благопожелания, рожденици и много вяра, надежда и усмихнати души се срещнаха на 25 март в Самоков. Денят – Благовещение – е избран за празник на сдружението „Сили имам да се боря” не случайно. Ирина Симтчиева, ръководителката, обясни, че този ден е на хората с големи души, които помагат, а Благовец по традиция се свързва с благи думи и вести. Едни от хората, които имат най-много нужда от тях, са жените, водещи битка с рака на гърдата.
Въодушевени, с много настроение и прекрасни носии, талантливите ученици от 4-в клас с ръководител Даниела Йорданова от НУ „Станислав Доспевски” изнесоха рецитал, пяха, тропнаха хорца, с едно от които /ситно шопско/ излязоха от залата във фоайето на сградата на Общината… Всеки участник получи питка от сдружението с пожелание да я изтъркаля за здраве и берекет със своите съученици.
Кметът Владимир Георгиев, специален гост, се обърна с топли думи към присъстващите и заяви, че застава зад всяка инициатива на фондацията.
Най-интересният и атрактивен гост пък бе популярната Нана Гладуиш от предаванията по Нова телевизия „Съдебен спор” и „Денсинг старс”, която отправи благодарности и топли думи към всички присъстващи: „Имах много идеи за фондацията „Една от осем” но нямаше да мога да ги осъществя без подкрепата и на вашата дейна Ирина. Сега видях колко по-истински са хората в малкия град, помагат си, има го човешкото отношение, запазили сте добродетелите, които в големия град малко или много се губят. Пожелавам на всички да сме готови да се борим, да приемаме болестта, да не се срамуваме от нея и в крайна сметка да обичаме живота!”
Нетърпеливи, децата чакаха отвън, за да се снимат с обаятелната гостенка. Самата тя е засегната от страшната болест…

Момчето-герой Веско Стоянов с майка си

Още един не по-малко важен гост присъстваше на това наистина мило тържество. Това бе нашият млад съгражданин Веселин Стоянов /заедно с майка си/, който въпреки че е в инвалидна количка и е само на 15 години, бе изработил чудни творения – гоблени, графики, рисунки, с които зарадва и част от присъстващите. За неговата съдба прочувствено говори Лидия Георгиева. На малкия боец бе обещана среща със специалист и рехабилитация /за трудната съдба на това момче „Приятел” писа в броя си от 21 март г. г./. На майката на Веско от сдружението подариха саксия с хризантеми. То и съчувствените думи за нелеката семейна съдба я трогнаха до сълзи.
Поздравени бяха и двете рожденички от нашето сдружение – Ана Шукеина и Диана Конярска.
Домакини, сподвижници и гости бяха подготвили торти, сладкиши, хапки и питки за отпразнуване на тържеството на благата вест и човешкото съпричастие.

Яна Василева

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*