Благотворителен концерт събра 4000 лв. за децата в Говедарци

По инициатива и с участието на дует „Рилско цвете“ /Анна Вучова и Валентин Андреев/ на 14 август на площада в Говедарци се състоя благотворителен концерт. Събрани бяха почти 3 бона – 2992,80 лв., които ще бъдат използвани за облагородяване на детските площадки и градинките в най-голямото село в общината.
Благородната изява бе под надслов „Подай ръка – подари бъдеще за Говедарци”. „Нека бъдем добри и помогнем“ – призоваха както Анна и Валентин, така и певецът Николай Кирчев, и дует „7/8“, които също взеха участие в приятната лятна проява.
Мисията на инициаторите и техните приятели бе подкрепена от кмета на Говедарци Лорита Христова, Община Самоков и читалището в селото „Христо Ботев“ с председател Мария Арангелова и секретар Спаска Костова. Активно съдействаха за осъществяване на идеята и Нели и Валентин Василеви, Жана Ранова, Ани Стаменова, Зорница Кацарска, Ваня Кацарска, екскметът на Говедарци Георги Шуманов и др.
В дарителските кутии, поставени в два магазина в центъра на селото, бяха събрани 2052.80 лв. По-късно общата сума набъбна на 4092,80 лв., като и други хора дадоха с удоволствие своята лепта. 
Дует „Рилско цвете“ стана особено популярен от миналата година, когато спечели „Пирин фолк“ в Сандански в категорията „Гласът на телевизионния зрител“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*