Благотворителен концерт събра 6500 лв. за Асен Тотев

Снимка: Пламен Лобутов

Общо 6505 лв. бяха събрани от участниците в благотворителния концерт в подкрепа на Асен Тотев.
Изявата се състоя на 10 януари в зала „Арена Самоков”. Организатор бе ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, чийто възпитаник е самият Асен Тотев. Стотици хора на всякаква възраст приветстваха ентусиазирано участниците в програмата и дариха своята безценна лепта в поставената при входа голяма прозрачна кутия.
„Макар да живеем в трудни времена, когато много от ценностите вече не са на почит, ние доказахме отново, че можем да си помагаме и че сме отворени за човешкото нещастие… Човечността, добротата и съпричастността са живи”, възкликна директорката на училището Диана Карабожилова.
Тя изрази сърдечна благодарност на всички присъстващи на концерта, на учителите, родителите, бившите и настоящите ученици. Висока признателност заслужиха съставите, хората и институциите, които участваха в благотворителната проява: читалище „Младост“, фолклорният танцов ансамбъл „Рила“, дуетите „Пирин“ и „Рилско цвете“, Александър Кипров, Благовест Бичаков, Габи Даганова, Деси Николова, Елена Несторова, Елина Дашина, Мира Радева, мажоретната формация „Весиденс“, хип-хоп групата „SON Kolyacho & GrimeKid“, вокалната група при ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, женска певческа група от Бели Искър. Съобщено бе, че за лечението на Тотев от детска градина “Детелина” са дарили 1000 лв., а от  ОУ “Неофит Рилски” – 220 лв.
По време на целия концерт десетки млади самодейци и техни връстници не спряха с хората си да показват своето съпричастие. Малчугани играха на воля на площадката, а техните родители, баби и дядовци, близки и други граждани посрещаха и изпращаха с овации отделните изпълнения.
Както е известно, нашият съгражданин Асен Тотев се нуждае от трансплантация на бъбрек. Операцията ще бъде извършена в клиника в Турция, но за това са необходими 100 хил. лв.
Дарителската кампания продължава чрез обявената банкова сметка и кутиите, поставени в различни търговски и други обекти в Самоков и села от района.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*