Новини, Образование

Благотворителни театрални спектакли в НУ „Станислав Доспевски”

Превърналите се вече в традиционни благотворителни прояви на малките театрали от НУ „Станислав Доспевски” продължават и през настоящата учебна година. Малчуганите работят под ръководството на режисьорката на театър „Веселушко” Весела Колешанова. С помощта на учителките Йорданка Кирова и Валентина Никова тя извайва от децата истински млади актьори.
Тази седмица учениците изнесоха четири представления в кинозалата на училището. И тазгодишните прояви на малчуганите, по вече установена традиция, са с благотворителен характер.
През учебната година екипът подготвя кратки драматизации на приказки, а дори и на песнички със закачлив сюжет, които се обединяват в сборно произведение накрая. В тазгодишната постановка бяха включени и народни и модерни танци. Учениците показаха, че освен театрални умения, изграждат усет и към танцовото изкуство.
„Важното е да се забавляват от сърце”, обобщи В. Колешанова. Тя допълни, че малчуганите излизат на сцената със самочувствие, тъй като работят заедно вече трета година.
Зрителите на спектаклите стават съученици на участниците в тях, учители, родители, близки и приятели.

Leave a Reply