Здраве, Новини, Шарен свят

Благоустрояване пред поликлиниката и болницата

През последните седмици бяха благоустроени подходите към поликлиниката и към „МБАЛ-Самоков”. Ремонтирана е рампата. Поставени са нови парапети. Вътрешното пространство е благоустроено, като са оформени алеи, подходящи за придвижване на хора в инвалидни колички. Обособени са и зелени площи. Засадени са храсти. Осигурени са и места за сядане.
От Общината коментираха, че с нововъведенията се осигурява по-добър достъп до лечебното заведение и се изпълняват поетапно плановете за обновяване на поликлиниката.
Цялостното благоустрояване е предприето в изпълнение на спечеления от Община Самоков по „Красива България” проект под надслов „Осигуряване на достъпна среда на вътрешен двор и рампа към сграда на Поликлиника и стълби към вход на „МБАЛ Самоков”.
Проектът е на стойност 68 хил. лв., като 60 % от тази сума представляват средствата от собствено финансиране.
Държавна приемателна комисия вече е направила оглед на обекта, запознала се е и с документите, проекта, техническото задание и реализацията му. В комисията са участвали експерти от Министерството на регионалното развитие и благоустройството и от Министерството на труда и социалната политика, специалисти от областната и от общинската администрация.

Leave a Reply