Благоустрояват Ларгото като пореден етап от обновяването на центъра

Багер навлезе в началото на седмицата в централната част на града, с което започна ремонтът на Ларгото. Според Общината преустройството ще представлява пореден етап в изпълнението на проекта за обновяване на централната част на града ни.
Предстоят и дейности в зоната между Младежкия дом, Военния клуб /ДНА/ и жилищните блокове на юг от него. За изпълнител чрез обществена поръчка е избрана „Колхида” – фирмата, която е извършила през последните години благоустройството в други зони в централната част – при Джамията, пред Автогарата и около статуята на козела.
Сегашният проект предвижда значително нарастване на местата за краткотраен отдих, като в пешеходните зони ще се монтират много повече пейки. По нов начин ще се оформят настилките и зелените площи. Ще се запазят съществуващите стълбища, но ще се изградят и рампи за колички на хора с увреждания, съобразно изискванията за осигуряване на достъпна среда. Ще се благоустрои и мястото около детската площадка. Ще се премахнат ненужни елементи – кашпии, бетонови заграждения и др.
Пространствата около трите блока на юг също ще се благоустроят, като се обновят алеите и се оформят зелените площи. Ще има и зони с културно-историческо значение. Залесяването ще бъде с едра широколистна растителност. Останалата декоративна растителност пък ще бъде представена от вечнозелени и цъфтящи храсти.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*