Култура, Новини, Образование

Блогърът Любен Спасов пред ученици: „Книгите вдъхновяват за велики дела”

Интересна среща с блогъра Любен Спасов имаха на 20 февруари учениците от 5-а клас на ОУ “Св. св. Кирил и Методий”. Възпитаниците на учителката Мария Галчева бяха запленени от своя гост – 23-годишният Любо, който работи към издателска къща „Хермес” и пише статии в блога Book Adventure Club.
„Постоянно чета книги и правя рецензии и ревюта за тях, т. е. споделям мнението си в електронна форма. Още с първата си статия имах 1000 гледания, 5 месеца по-късно – около 25 000”, сподели гостът.
Книжният блогър обясни, че четенето съвсем не е нещо скучно, от всяка книга и разказ можеш да научиш нещо. Самият той е създал нови приятелства, обогатил е своите знания и преживявания.
Учениците участваха активно в разговора. Л. Спасов пък им препоръча книги, подходящи за възрастта – „Чудо”, „Жълтият плик”, „Матилда”. Гостът допълни, че книгите съдържат много повече информация от филмите и е вълнуващо да живееш заедно с героите им. „Книгите могат да ви вдъхновят и след време да направите велики неща”, прозвуча заключението на блогъра.
Директорът Георги Панев, който също присъства на срещата, пък сподели, че Любен Спасов е провокирал прекрасни чувства у него и го покани да гостува и друг път в училището с прекрасните си разкази за света на книгите.

Яна Василева

Leave a Reply