Баскетбол, Новини, Спорт

“Блокотехна” прекъсна най-успешната серия в историята на “Рилски спортист”

След изключителните и рекордни в историята на клуба десет поредни победи във всички турнири, “Рилски спортист” си намери майстора. Самоковци допуснаха изненадващо голямо поражение с 64:87 при домакинството си днес на македонския “Блокотехна”. Това бе и първа загуба за “Рилски” в Балканската лига, а резултатът от мача изравни двата тима на върха в подреждането с актив от по 5 победи и 1 загуба.
Гостите от Гевгелия влязоха по-добре в двубоя и след силна първа четвърт се изстреляха напред с 9 точки преднина. Разликата се запази до почивката, а след това македонците продължиха да трупат аванс, за да се поздравят накрая с важен успех.
Фактор за загубата на домакините бе слабата им борба в подкошието, където “Блокотехна” бе пълен господар. Гостите овладяха 42 отскочили топки срещу едва 23 за състезателите на “Рилски”. Домакините имаха и ужасен ден в стрелбата от зоната за 3 т., като успяха да реализират едва 4 от общо 21 хвърляния.
Единствено Травис Тейлър от българския състав записа двуцифрен актив от 17 пункта. Дерек Райт и Дарин Иванов се отчетоха с по 9 т.
Треньорът на “Рилски” Людмил Хаджисотиров отдаде загубата на натрупаната умора у неговите възпитаници, които изиграха 4 срещи в рамките на само 7 дни.
Припомняме, че “Р. спортист” и “Блокотехна” изиграха и две контроли преди началото на сезона, които бяха спечелени от самоковския тим.
“Рилски спортист”: Тейлър 17, Райт 9, Джетър 5, Бозов 4, Георгиев 2 /Иванов 9, Равънел 8, Маринчешки 6, Франсис 4, Маринов/.

Leave a Reply