Боево 0:0 в Бистрица, в сряда приемаме “Германея” в опит да стигнем златната среда

Красимир Гьорев

“Рилски спортист” продължи добрите си игри през пролетта с храбро равенство 0:0 при визитата си на “Витоша” в среща от 26-ия кръг на Югозападната “В” група. Така възпитаниците на Петър Аджов доближиха съвсем “Конелиано” и “Чепинец” и новата цел пред отбора – попадане в златната среда на таблицата, изглежда съвсем постижима. Още повече, че в следващия кръг – утре /13 май, от 17 ч./ самоковци приемат затъналия в класирането състав на “Германея”, а до края на сезона имат мачове с потенциално преодолими тимове като “Конелиано” и “Балкан” /Варвара/.
С голяма заслуга за ремито в Бистрица бе отличната игра на “оранжевите” в защитен план. Карето в състав: Георги Груев, Виктор Колев, Иван Иванов и Тихомир Крумов действаше безупречно през всичките 90 минути, а изключителна класа под рамката на вратата на няколко пъти демонстрира пък стражът Красимир Гьорев. Ветеранът спаси своите от поражение с брилянтни намеси срещу противниковите нападатели, а в продължението на мача бе принуден да напусна терена след тежък удар в главата от тарана на домакините и бивш голмайстор на “А” група Николай Божов.
Нашите момчета също имаха едно-две положения пред вратата на “Бистришките тигри”, но първо Георги Митров не успя да прехвърли от 30 метра вратаря на домакините, а след това Доменик Аврамов прибърза от удобна позиция да оползотвори усилията на своите съотборници.
Участие в двубоя очаквано не взе контузеният бранител Росен Пътников, а изпитващият все още леки болки в бедрото халф Васил Киров влезе в игра в 70-ата минута на мястото на Аврамов.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*