Други, Новини, Спорт, Туризъм

Божидар Антонов подобри рекорда на самоковеца Любо Палакарчев

Божидар Антонов

Състезателят по ултрамаратон Божидар Антонов постави нов рекорд при изминаването на маршрута от Ком до Емине. Божидар е преминал разстоянието по билото на Стара планина за 5 дни 10 часа и 10 минути, обявиха от екипа му.
Близо три десетилетия най-доброто постижение в тежкото изпитание се държеше от нашия земляк Любомир Палакарчев, родом от Ярлово. През 1987 г. той изминава разстоянието за 5 дни и 14 часа.
През последните години са правени няколко неуспешни опита от Антонов и негови приятели за подобряване на рекорда на Палакарчев. Известният екстремен бегач Кирил Николов-Дизела също се пробвал миналото лято, но го възпрели тежките атмосферни условия.
Антонов и екипът му са останали впечатлени от подкрепата, получена от “конкуренцията” – хората от щаба на Дизела: “Какво е човещина?! Човещина е, когато един от най-важните хора от екипа на Дизела, от “противниковия отбор”, ти се обади с думите: “Дръжте Божо, не го пускайте!”, а след 2 минути отново звънне, за да каже, че тръгва към Дъскотна, за да го подкрепи лично. Всички сме в един отбор! Благодарим на Митко!”
Стартът от Ком е бил в полунощ на 5 срещу 6 август. По време на целия маршрут Антонов е бил окуражаван и подпомаган от екипа си.

Любомир Палакарчев

Leave a Reply