Божидар Костадинов и Борис Здравков – най-добри по английски в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”

Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” участваха на 25 февруари за първи път в състезание, посветено на правописа на английския език – т. нар. спелуване /Spelling Bee/. Подобни проверки на знанията започват да се правят в Америка преди повече от 200 години и постепенно се разпространяват в целия свят.
След подготовка под ръководството на учителките по английски Антоанета Христова и Надя Разложка и предварителен подбор във финалното състезание в „Хъб-а” участваха 30 ученици от различни класове. В поредица кръгове отпадаха по няколко от участниците, докато накрая останаха двама. След продължителна и оспорвана надпревара победител стана Борис Здравков, следван от Божидар Костадинов. Двамата седмокласници ще представят училището в областния кръг на състезанието.
За успеха си Борис и Божидар получиха медали, а от домакините от „Хъб-а” – тениски. Всички участници пък бяха възнаградени с грамоти.
Присъстваха директорката Диана Карабожилова и класни ръководители на състезателите. Независим представител в тричленното жури беше преподавателката Мария Галчева.
Подобни състезания тези дни се състояха и в други учебни заведения.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*