Новини, Образование

Бойка Михайлова – „Учител на годината”

Носител на наградата „Учител на годината – 2015” на Синдиката на българските учители /в направление „Начално образование”/ стана самоковската преподавателка Бойка Михайлова, старши учител в ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Г-жа Михайлова бе удостоена за втори път и с почетното отличие „Неофит Рилски” на Министерството на образованието и науката. Тя бе поканена и на приема, който президентът Росен Плевнелиев даде на 24 май.
Б. Михайлова е съавтор на 11 помагала /към Сдружението на българските начални учители/, които се използват в цялата страна. Председател е на националната секция „Начално образование” и координатор за областта към Сдружението на началните учители. Работи по проект към Европейския институт и участва в международния конкурс „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено образование и възпитание на учениците”, като работата си по проекта е представила през септември м. г. на национален семинар.
Заключителният етап на XVIII конкурс „Учител на годината” се състоя в София на 14 май под ръководството на председателката на СБУ Янка Такева и в присъствието на премиера Бойко Борисов, вицепрезидента Маргарита Попова, кмета на София Йорданка Фандъкова, президентът на КНСБ Пламен Димитров и др.

Leave a Reply