Уреждали боеве с кучета край Шишмановския манастир, има задържани

Във връзка с информация за провеждани боеве с кучета от породата питбул на 14 април, неделя, сутринта, служители на Областната дирекция на МВР, на РУП-Самоков и на Столичната дирекция на вътрешните работи пристъпили към проверка в гориста местност над яз. „Искър“, в землището на Панчарево.
На място, в изоставена панелна постройка, част от бивш детски лагер, близо до Шишмановския манастир „Успение Богородично”, между Ново село и Ушите, били намерени две дървени арени за провеждане на незаконните боеве. Около тях имало много паркирани автомобили с регистрационни табели от различни области на страната.
Задържани били общо 58 души, жители на различни населени места, които били конвоирани до полицията в Самоков за разследване. В част от автомобилите на задържаните били намерени 9 кучета – питбули, които са предадени на Столичното общинско предприятие „Екоравновесие“.
По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.
Междувременно, един от задържаните – жител на нашия град, изхвърлил пред полицейските служители кутия с около 4 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на марихуана. По този случай също е образувано досъдебно производство.
Разследванията продължават под надзора на Районната прокуратура в Самоков.
До пет години затвор и от 1000 до 10 000 лв. глоба предвижда Наказателният кодекс за организатори на бой с животни.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*