Други, Новини, Спорт

Боксьорите Мартин Стоянов, Наско Дамянов и Иван Асенов с бронзови медали от държавното

Три бронзови отличия завоюваха тримата състезатели на клуб „Самоков” с треньор Веселин Райчев от държавното първенство за юноши младша възраст /до 16 г./, състояло се от 18 до 22 април в зала „Дружба” в Хасково.
Най-много препятствия по пътя към разпределението на медалите преодоля дебютиралият в официален шампионат Мартин Стоянов, който се боксира в тежката категория над 80 кг. Тук Мартин срази последователно представители на „Пирин” /Благоевград/ и БК „Русе”, преди да отстъпи на полуфиналите от бъдещия шампион Мартин Бебов от Червен бряг. Направи впечатление голямото желание за победа на Стоянов, който сравнително от скоро тренира бокс. Свидетелство за това е заявката му, че още до края на годината ще стъпи на още по-високо стъпало на почетната стълбичка.
Вторият бронз стана достояние на Иван Асенов при 46-килограмовите. Той надви състезател на „Локомотив” /Горна Оряховица/ на 1/4-финалите, но бе спрян по пътя към титлата от европейския вицешампион за момчета от БК „Русе” Радослав Росенов.
Завърналият се от престой в „Локомотив” /София/ Наско Дамянов взе бронзов медал, макар да отстъпи в полуфиналите в категория до 44 кг на представителя на домакините Шакир Тодоров.
По същото време Иван Стаменов загуби първия си двубой на европейското първенство за младежи и девойки в Розето дели Абруци, Италия, от представителя на Литва Домантас Присмантас.

Делян Василев

Leave a Reply