Други, Новини, Спорт

Боксьорът Иван Стаменов с бронзов медал от „Мемориал Емил Жечев” в София

Самоковският боксьор Иван Стаменов се окичи с бронзов медал в категория до 81 кг от третия международен турнир за юноши и младежи „Мемориал Емил Жечев”, състоял се от 3 до 6 април в спортна зала „Диана” в София. Така възпитаникът на треньора Веселин Райчев в клуб „Самоков” помогна на българските състезатели да заемат първото място в отборното класиране със спечелени 7 титли, още толкова сребърни и 8 бронзови отличия.
Стаменов започна участието си с хубава победа над мароканеца Ахмед Ласини с 5:0 съдийски гласа. Арбитрите от Мароко, Египет, Казахстан, България и Алжир бяха единодушни в решението си и дадоха следните резултати в полза на нашето момче – 30:27, 30:27, 30:27, 30:25, 30:25. В полуфиналите на надпреварата боксьорът ни претърпя загуба от представителя на САЩ Алексис Еспино също с 0:5 съдийски гласа. Американецът впоследствие стигна и до златото в категорията, като надигра на финала друг българин – Даниел Любенов.
Боксов клуб „Самоков” стана чрез Иван Стаменов един от 15-те клуба, които имаха свои представители в турнира. Треньор на младежкия състав на България по време на мемориала бе Александър Александров.

Делян Василев

Leave a Reply