Здраве, Култура, Новини

Болницата отново има библиотека

В последно време в „МБАЛ-Самоков” библиотеката е обновена, като е настанена в бившата зала за рекреация към ТЕЛК, на третия етаж, в съседство с Отделението по ортопедия и травматология.
„Не може да има болница, която се бори за високи постижения, без библиотека. Тя е част от историята и от структурата на болницата”, възкликна на среща на 28 май управителят на лечебното заведение д-р Красимира Ковачка.
Всички книги са съхранени и сега са подредени в библиотеката по дисциплини. По мнението на специалисти тук има много ценни издания, включително на руски. Стелажите, които са останали, са боядисани и са разположени в различните отделения – кардиологично, вътрешно, хирургично, неврологично, за да се подредят там диплянки за пациентите и друга литература.
Самата библиотека е ремонтирана със собствени сили и средства на болницата и е на разположение на пациентите, които с ползването й биха направили своя престой в болницата по-лек и по-полезен. Наборът от книги ще бъде попълван с нови издания. Библиотекарка ще бъде Христина Маркова.
След приключване на ремонта на кардиологичното и неврологичното отделение ще се премине към обновление и на останалите отделения в лечебното заведение. Целта е лечебното заведение да придобие наистина съвременен облик.

Leave a Reply