Борба, Новини, Спорт

Борецът Владимир Стойчев спечели бронз на световното

Националът и самоковски възпитаник Владимир Стойчев спечели бронзов медал на световното първенство по борба за кадети в Снина, Словакия. В малкия финал при 76-килограмовите нашето момче се справи по категоричен начин /6:1/ със съперника си Микита Кимович от Беларус.
С мястото на подиума Стойчев затвърди възходящото си представяне през последните месеци. Както е известно, в началото на май Владо успя да се пребори за бронз и на европейския шампионат в “Арена Самоков” в тази възрастова група.
Асът на “Рилски спортист” стартира подобаващо в шампионата на Стария континент в Словакия, като надигра с убедителното 6:2 украинеца Кулпа. Впоследствие Владимир бе спрян от азера Никита Абдулаев с 1:4, но последният стигна финал и по този начин издърпа Стойчев до репешажите.
Там националът се възползва по възможно най-добрия начин от така стеклите се обстоятелства, като надигра без проблеми Маркус Рагинер от Австрия и това му осигури място в малкия финал.
Отличието, което завоюва на Мондиала Вл. Стойчев, бе първо за България в класическия стил. По-рано пети места записаха Севгин Хасан /кат. 54 кг/ и Радослав Георгиев /100 кг/.

Leave a Reply