Борислав Борисов и Иван Тодоров от „Рилски” с повиквателни за националния за момчета до 14 г.

Двама баскетболисти от школата на „Рилски спортист” – Борислав Борисов и Иван Тодоров, получиха повиквателни за първия национален камп за момчета до 14 г. по новия проект на ФИБА за развитие на млади играчи и треньори. Младите самоковци са част от общо 24-те момчета, които ще се съберат за лагер на 13 август. Най-много състезатели в тима – по четирима, ще имат шампионът в тази възрастова група „Академик Бултекс 99” /Пловдив/ и ЦСКА. Трима национали излъчи „Левски”, по двама – „Рилски”, „Сливен”, „Балкан”, „Несебър” и „Черно море”, а по един – „БУБА баскетбол”, „Берое” и „Троян”.
Сред треньорите на кампа ще има и още един представител на „Рилски спортист” – Веселка Тодорова, която ще си партнира с колегите си Йордан Иванов и Радомир Стоянов.
Българчетата ще се готвят до 22 август за силен международен турнир в словенския град Словен градец /23 – 26 август/. Родните национали попаднаха в група Б, където са още съставите на миналогодишните шампиони от Израел, Италия, Черна гора и Украйна.
Най-добрите момчета ще бъдат събрани отново от 7 до 9 септември, когато ще премерят сили с връстниците си от партньорските държави по проекта на ФИБА – Турция, Румъния, Македония и Косово.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*