Борислав Борисов и Иван Тодоров участват в лагера на 14-годишните национали в Самоков

Националният отбор по баскетбол за момчета до 14 години се събра на лагер в Самоков. Общо 24 момчета започнаха подготовка под ръководството на трима треньори – Йордан Иванов, Радомир Стоянов и Веселка Тодорова. Веселка е наставник и в школата на „Рилски спортист”, като изведе тима до 14-годишна възраст до шестото място на държавното първенство. Двама от по-изявените състезатели на този отбор – Борислав Борисов и Иван Тодоров, получиха повиквателни и за националния тим. В момента те се готвят в „Арена Самоков” заедно с по четирима баскетболисти на „Академик” /Пловдив/ и ЦСКА, трима на „Левски”, по двама от „Сливен”, „Балкан”, „Несебър” и „Черно море”, както и по един от „БУБА баскетбол”, „Чавдар” /Троян/ и „Берое”.
Младите „трикольори” ще останат в Самоков до 22 август, когато заминават за силен международен турнир в Словения. В 7-хилядното градче Словен градец между 23 и 26 август 14-годишните българи ще играят с връстниците си от миналогодишния шампион на надпреварата Израел, както и със съставите на Италия, Черна гора и Украйна. Официалната група на България за турнира ще бъде обявена малко преди отпътуването на тима за Словения.
Участието на 14-годишните ни момчета в Словения е във връзка с новия проект по програмата за младежко развитие на Международната баскетболна федерация, част от който са и федерациите на Турция, Румъния, Косово и Македония.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*