Борба, Новини, Спорт

Боркините на “Рилски спортист” станаха № 1 в България за 2017 г.!

Дамският отбор по борба на “Рилски спортист” бе обявен за номер 1 в страната за 2017 г. Това стана ясно на 15 декември, по време на церемонията по връчване на годишните отличия на Българската федерация по борба в залата на столичния комплекс “Диана”.
Нашият клуб излъчи и най-предно класираната жена в класацията за борец на годината, където на второ място се нареди европейската шампионка Биляна Дудова. Освен нея заслуги за престижната награда на “Рилски спортист” имат Александрина Кашинова с баланс от два златни и един сребърен медал, Боряна Борисова /2-1-0/, Сезен Белберова /2-0-1/, Йоана Маринкова /1-1-2/, Мартина Шоргова /1-0-0/, Кристина Лазарова /0-0-2/, Йоана Стоичкова /0-0-2/, Габриела Додова /0-0-1/, Цветина-Зита Стоичкова /0-0-1/, Диана Съртлиска /0-0-1/, Изабел Йотова /0-0-1/ и Наталия Димитрова /0-0-1/.
Класирания в топ 5 направиха и Мариела Танева, Алберта Спасова, Мария Барутска, Мариела Алексова, Анна Спасова.
Звездното ни трио Кашинова-Борисова-Белберова участва и в международен турнир в Букурещ през май, и в европейското първенство за девойки в Дортмунд, Германия, в края на юни и началото на юли. Александрина Кашинова единствена успя да се пребори за бронза в Румъния.

Leave a Reply