Боровец вече предлага и планинско катерене

С много настроение на 30 юли в курорта екипът на Borovets Climbing&Mountaineering даде старт на два катерачни маршрута. Десетки ентусиазирани любители на катеренето изпробваха силите и уменията си по новите линии, избрани от самоковския алпинист Виктор Варошкин и от колегата му Мартин Маровски.
Катерачен обект „Водохващането“ разполага с 19 маршрута с различна категория на трудност. Както поясниха организаторите, маршрутите са подходящи както за напълно начинаещи, така и за катерачи със средно ниво на умения. Вторият обект – „Скалата на иманяра“, разполага с 10 маршрута и е подходящ за напреднали.
Освен катерене, екипът предлага на гостите на Боровец изкачване на най-високите върхове в Рила – Мусала, Малка Мусала и Иречек с траверси на скалния венец Трионите и вр. Алеко, откъдето се разкриват невероятно красиви гледки към Мусаленския циркус, Маричините езера и ледниковата долина на р. Бели Искър.
Вечерта на 30 юли в хотел „Рила” в курорта бе представена фотоизложбата на Руслан Вакрилов, разказваща за експедицията през тази зима на Варошкин, Маровски, Вакрилов и Григор Вътев в Патагония /Южна Америка/ и първото българско изкачване на митичния връх Серо Торе.
Изложбата във фоайето на „Рила” /която бе показана наскоро и в Самоков/ ще продължи до края на седмицата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*